Kosár 0 x

Hova helyezzem a pálcikás illatosítót? – 1. rész: Előszoba, nappali és konyha

Hova helyezzem a pálcikás illatosítót? – 1. rész: Előszoba, nappali és konyha

Az illatosító termékek nagy szerepet töltenek be a barátságos környezet megteremtésében, emellett egyfajta exkluzivitást adnak otthonunknak. Ezeket az illatokat már nem csak a kellemetlen szagok semlegesítésének céljából használjuk, bár hozzá kell tenni, hogy ezt a funkciójukat is tökéletesen ellátják. Egy jól kiválasztott illat otthonos és inspiráló atmoszférát teremt, továbbá az enteriőr finomhangolásában is szerepe van. Ahogy otthonunk ajtaja kitárul, kellemes illat leng minket és vendégeinket is körül, azt az érzést keltve, hogy ide jó betérni. Sokan kíváncsiak arra, hogy hova érdemes helyezni a pálcikás illatosítókat, hogyan tudjuk a leghatékonyabban használni azokat. Ebben és a következő két blogbejegyzésben szeretnék pár tippet és ötletet adni ehhez.


Előszoba
Ha minden egyes alkalommal, amikor otthonodba belépsz, szeretnéd, hogy illat lengjen körül, akkor célszerű az illatosítót a bejárathoz közel elhelyezni. Gondolj erre úgy, mint egy illatos virágcsokorra -az illat akkor lesz a legintenzívebb, ha elhaladsz mellette, más helyiségben az illat lágyan érződik. Az előszoba igazán mozgalmas színtere az otthonnak, így érdemes biztonságos helyre helyezni az illatosítót, annak érdekében, hogy elkerüld az esetleges baleseteket. Mellőzd azokat a polcokat és asztalokat, ahol gyakran használt tárgyaid vannak, vagy amelyek a kabátok közelében találhatóak. Praktikus olyan helyre tenni, amely inkább csak esztétikai célt szolgál. Ez lehet egy olyan polc, ahol emléktárgyak, képek, gyertyák és díszek találhatóak. Amit viszont mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy olyan területre helyezd, mely gyermekeid és házikedvenceid számára nem érhetőek el.

Előnyök
A házba lépéskor azonnal kellemes illat vesz körül.

Hátrányok/tippek
Ha kicsi az előszobád, akkor elképzelhető, hogy nehezen találsz az illatosítónak biztonságos helyet.
Az illat nem oszlik el hatékonyan a keskeny és hosszú előszobában vagy folyosón.

Nappali és konyha
A nappali és a konyha az otthonnak olyan mozgalmas részei, ahol a legtöbb időt töltik el az emberek. Nem beszélve arról, hogy manapság igazán divatos megoldásnak számít a konyha és a nappali egybenyitása. Az ilyen nyitott és tágas terek lehetővé teszik, hogy az illat a helyiségben uralkodó légmozgásnak köszönhetően hatékonyan illatosítsa be az egész területet. Ebben az esetben kifejezetten fontos szempont, hogy az illat kellemes és barátságos atmoszférát teremtsen, hiszen a nappali és a konyha a színterei a családi összejöveteleknek. A leghatékonyabb illateloszlás érdekében célszerű az illatosítót a szoba központi részére helyezni. Bár fontos, hogy biztonságos helyet találj neki, nem ajánljuk, hogy a legfelső polcokra vagy más magasan lévő részre helyezd. Az olajos aromák a levegőben felfelé párolognak, így javasolt alsóbb polcra, dohányzóasztalra vagy más olyan felületre helyezni, ami szemmagasság alatt helyezkedik el. Kiegészítheted illatosítódat egy alátéttel vagy tálcával, hogy biztosan elkerüld az illatanyag bútorral való érintkezését.

Előnyök
Hangulatos légkört teremt a lakás azon részében, ahol a legtöbb időt töltöd családtagjaiddal és vendégeiddel.
Stílusos kiegészítője lehet a térnek.
Semlegesíti a rossz szagokat.

Hátrányok/tippek
Egy pálcikás illatosító nem biztos, hogy elegendő lesz az egész tér illatosításához. Nagy terek esetén az illatosító közelében az illat erősen érződik, míg távolabb csak gyengébb illathatás érhető el.
Nehéz lehet az illatosítónak biztonságos helyet találni.
Az illatot befolyásolhatják a főzés során keletkezett aromák.
Győzödj meg arról, hogy az illatosító kisgyermek vagy háziállat számára nem elérhető helyen van.
Kerüld el, hogy az illatanyag élelmiszerrel érintkezzen.

Következő bejegyzésünkben az ablakpárkányon, illetve fürdőszobában elhelyezett pálcikás illatosítót vesszük szemügyre és vizsgáljuk meg az előnyeit, hátrányait. Tarts velünk!

Megosztás:

Hozzászólások(0)

Hozzászólás

  • Alex (New York) purchase

    15 minutes ago

  • Jony (USA) purchase

    50 minutes ago

  • Anna (Japan) purchase

    55 minutes ago

X