Kosár 0 x

Hova helyezzem a pálcikás illatosítót? – 3. rész: Hálószoba és iroda

Hova helyezzem a pálcikás illatosítót? – 3. rész: Hálószoba és iroda

Hálószoba
A lágy virágos, szantálfás vagy a szenvedélyesebb, parfümös illatok remek választások lehetnek a hálószobába. Egy megnyugtató illat segíthet a pihenésben és az alvást is kellemesebbé varázsolhatja. Amennyiben az éjjeliszekrényen szeretnénk elhelyezni az illatosítót, abban az esetben figyelni kell arra, hogy az illat túl erős lehet egyesek számára és zavarhatja a pihenést vagy alvást. Emiatt célszerű egy olyan központi helyet választani, ahonnan az illat megfelelően tud terjedni, és az egész teret egyenletesen tölti be.

Előnyök
A kedvenc aromák megnyugtatnak, segítenek a pihenésben és az elalvásban.
Az illat romantikus atmoszférát teremt.

Hátrányok/tippek
Előfordulhat, hogy az erős illatok néhány ember számára irritálóak lehetnek, így célszerű egy az ágytól távolabb eső helyet választani a hálószobában.

Iroda
Egy megfelelően kiválasztott illat feltölt és segít a munka közben koncentrálni. A friss, citrusos aromák kiválóan alkalmazhatóak ebben az esetben, ugyanis növelik a hatékonyságunkat. Amennyiben otthonról dolgozol, úgy az illat segíthet megteremteni a munka és a magánélet közötti határokat. Történik mindez azért, mert az agyunk megragadja az illatokat, melyeket később bizonyos tevékenységekhez, érzésekhez és helyekhez társít. Tehát például ha megérzed a dolgozó szoba illatát, úgy a munkára fogsz koncentrálni, ellenben a nappali vagy hálószoba illata az énidőre és a magánéletre hívja fel a figyelmed. Célszerű a friss, energetizáló aromákat az íróasztalon vagy valahol a közelében elhelyezni. Amennyiben többen dolgoztok egy szobában, úgy javasoljuk, hogy együtt válasszatok illatot. A parfümökhöz hasonlóan a pálcikás illatosítónak is célja, hogy motiváljon, inspiráljon, pozitív hatással legyen rád és semmiképp se legyen irritáló számodra.

Előnyök
Egy jól kiválasztott illat pozitív környezetet teremt és növeli az energiaszinted.
A munkaterület remek kiegészítője lehet, mely feldobja az asztalod.
Egyes aromák segítenek megnyugodni a stresszes helyzetekben.

Hátrányok/tippek
Ha többen dolgoztok egy szobában, bizonyosodj meg arról, hogy az illat senkinek sem irritáló vagy zavaró.

A különböző illatok másképp működnek az otthonunk különböző színterein, így elsősorban célszerű meghatározni, hogy milyen hatást szeretnénk elérni az illattal. Szeretnénk, hogy intenzív illatok csapják meg orrunkat, amikor belépünk az ajtón? Vagy inkább lágyabb illatokat szeretnénk az összes szobában?
Minden otthon egyedi, ezért javasoljuk, hogy bátran kísérletezz, próbálj ki új illatokat, társíts a különböző szobákhoz különböző aromákat. Így biztosan megtalálod azt, ami otthonodhoz a leginkább passzol.

Megosztás:

Hozzászólások(0)

Hozzászólás

  • Alex (New York) purchase

    15 minutes ago

  • Jony (USA) purchase

    50 minutes ago

  • Anna (Japan) purchase

    55 minutes ago

X